Jantelov

Dette innlegget er nesten litt flaut å skrive, og grunnen til det, er janteloven. «Du skal ikke tro du er noe». Vi blir nærmest hjernevasket til å tro at det ikke er greit å skryte av seg selv, eller i det hele tatt like enkelte ting ved seg selv. Det er liksom ikke lov å være fornøyd, og en hver person BØR ha komplekser.

Innimellom kan jeg være veldig høy på meg selv. Jeg tenker jeg er god på alt jeg gjør, og higer etter komplimenter. Jeg tenker at alle synes jeg er pen, og at jeg kan klare alt, bare jeg går inn for det. Jeg tenker jeg er en likendes person, som er morsom og utadvendt. Jeg pleier også å føle litt på det at hvis jeg hadde vært med på «Jakten på kjærligheten», for eksempel, da hadde jeg vunnet, fordi bonden ville likt meg bedre enn de andre deltakerne. Jeg er rett og slett best og anti-janteloven stemmer; jeg har noe ingen andre har, og jeg er enestående.  

Men, så kommer det et stort MEN - dette skjer ikke ofte. Som regel er jeg veldig usikker på meg selv, og har jeg en dårlig dag, kan jeg se meg i speilet og føle jeg ser ut som en mann. En ekkel og stygg person. Jeg tenker jeg ikke er god nok på noen ting, og at jeg plager alle rundt meg. Jeg har veldig dårlig selvtillit, og tror ikke på komplimenter. Jeg kan begynne å grine, fordi jeg er så misfornøyd med meg selv og livet mitt. Jeg tenker også at jeg aldri hadde likt meg om jeg møtte på meg selv, som en utenforstående person. Jeg hadde ikke gått overens med meg. Så da sitter jeg ofte med følelsen av at det ikke kan være noen som liker meg heller. Janteloven my ass!

 

#jantelov #kemsin #selvtillit #personlig #psykiatriblogg 

2 kommentarer

Lilleblomst

23.10.2015 kl.17:02

Tøft innlegg!! Har det akkurat på samme måte, men er ikkje enkelt å innrømma og i allefall ikkje snakka høgt om. Om det er nåke trøst så hadde du sikkert ikkje berre vunne ein, men alle fira bøndene i Jakten på kjærligheten, så fin og vakker person er du :*

A Dreamy World

23.10.2015 kl.19:23

Lilleblomst: Ikke sant? Godt jeg ikke er alene, hehe. Åå, du er god du, bestejenten <3

Skriv en ny kommentar

A Dreamy World

A Dreamy World

23, Bergen

Denne bloggen kommer til å omhandle livet mitt, som for tiden består av psykisk sykdom. Dette blir en slags psykiatri-blogg, der jeg deler min hverdag som innlagt på psykiatrisk avdeling. Veldig hyggelig at du stakk innom, håper du vil fortsette å følge min kamp mot et bedre liv. snoker.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits