Stemmer i hodet

Om jeg kommuniserer med stemmene? Ja, det gjør jeg. Jeg vet at mange som hører stemmer, bare hører på dem. Gjerne som kommanderende, diskuterende eller som kommenterende. De snakker ikke tilbake til stemmene. Men jeg, derimot, kan ha samtaler med dem (ikke alle, da), og forhandle med dem. Noen ganger kan jeg snakke med dem om alt mulig, men som regel handler det om meg, hva jeg må gjøre, hva jeg skal si, hvordan jeg ser ut, og ellers ting som kan såre meg. Ofte kommenterer de andre rundt meg, og hun ene kan faktisk være veldig morsom. Som i dag sa hun at hun ene ansatte lignet på en bichon frise (hunderase), og da lo jeg godt. Likevel er de fleste negative, og kommer med et dårlig budskap. Noen ganger truer de meg om jeg ikke vil gjøre som de sier. Er det veldig intenst, har jeg ingenting jeg skulle sagt, de tar over kontrollen, og da må jeg bare nøye meg med å lytte, eventuelt avlede med musikk eller noe. Det er veldig slitsomt, for det er ikke alltid musikk er nok, det blir bare et slags ekstra støymoment.

Jeg har lite makt over stemmene, men med tiden har jeg lært at de ikke kan styre alt. Hadde jeg gjort alt de sa jeg måtte gjøre, hadde jeg vært død for lengst. Eller så hadde jeg helt sikkert sittet i fengsel, faktisk.

Tidligere har jeg fått spørsmål om jeg skulle ønske stemmene ikke var der, og på mange måter er svaret ja. Likevel kan det være litt godt å ha noen av dem, men det er ikke sånn det fungerer. Jeg har fått beskjed om at jeg må lære å leve med dem, fordi de mest sannsynlig aldri vil gå helt vekk. Jeg synes egentlig jeg er på god vei på det området. De er der hver dag, men styrer ikke livet mitt på samme måte som før. Det er godt å føle på litt mestring. Hver gang jeg går i mot stemmene, er det en seier for meg. Men siden jeg får så mye dritt i etterkant, er det vanskelig å glede seg over den såkalte «seieren». Håper virkelig det endrer seg!

 

#stemmer #psykose #psykiatri #psykdom #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser #DPS

5 kommentarer

Anonym

23.10.2015 kl.17:10

selb sliter jeg med dissosiative lidelser, som VELDIG ofte blir forvekslet med psykose lidelser, pga dette med f.eks å høre stemmer.

Er det noen sannsynlighet for at det er dette du sliter med i stedet?

A Dreamy World

23.10.2015 kl.19:22

Anonym: Nå er ikke stemmene det eneste symptomet jeg har, da. Jeg har jo blitt testet for både dissosiative lidelser, diverse personlighetsforstyrrelser, samt psykoselidelser. Men for alt i verden, en kan jo aldri være helt sikker. Men skjønner ikke hvorfor jeg skal begynne å tvile på hvilke diagnoser jeg har.

Anonym

25.10.2015 kl.17:34

Nei, det er klart, jeg mente ikke å fornærme på noen måte. Bare nysgjerrig :)

Det viktigste er at du blir bedre av behandlingen du får :)

Ha en fin søndag :)

A Dreamy World

26.10.2015 kl.11:36

Anonym: Hehe, så nå at kommentaren min kunne virke litt "hissig", og det var ikke meningen det heller :) Takk skal du ha

Rune Vestervik

01.12.2016 kl.13:40

Hei synd dette hørest slitsomt ut. Men jeg har også psykose, og stemmer pluss epilepsi.

Jeg hører stemmer, og ser ting, og alle disse vil meg vondt.

Til og med Jesus og Gud er etter meg. De trur meg hele tiden, Så vet du at jeg tenker på deg. og vet hvordan du har det

Skriv en ny kommentar

A Dreamy World

A Dreamy World

24, Bergen

Det går mest i psykiatri på denne bloggen, men nå er ikke fokuset på innleggelser, medisiner og elendighet. Siden 2010 har jeg mer eller mindre bodd på psykiatriske avdelinger, men nå er jeg ute av døgnopphold, og prøver så godt jeg kan å tilvenne meg en noenlunde normal hverdag. Veldig hyggelig at du stakk innom, håper du vil fortsette å følge min kamp mot et bedre liv. snoker.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits