Besøk av tidligere primærkontakter

I morgen får jeg besøk av to av dem som var i teamet mitt på den forrige avdelingen. Jeg synes det er stas at de tar seg tid til å besøke meg, samtidig som det er litt skummelt. Helt fra dagen jeg ble skrevet ut, har det vært snakk om at de ville besøke meg når jeg var kommet ordentlig på plass på den nye avdelingen. De ville vente en stund, slik at jeg fikk sjansen til å bli kjent med nytt personal og rutiner, og sånn at jeg fikk løsrevet meg fra den avdelingen jeg har vært på de siste tre årene. Men vet dere? Det gikk unormalt fort å «glemme» den avdelingen, og helt ærlig - jeg har så vidt tenkt på dem som jobber der. Har på en måte ikke savnet dem, noe som er grunnen til at besøket også er litt skummelt. Tenk om det setter i gang noen følelser når jeg ser dem? De som virkelig kjenner meg, men som nå ikke er en del av min hverdag lenger. Det blir rart.

I dag har jeg vært ute med mamma og kjøpt gaver til dem. Personlige gaver, slik at jeg forhåpentligvis ikke blir glemt. Jeg hadde også tenkt å gi dem hvert sitt kort, men det er for lite til å få sagt alt jeg har på hjertet. Derfor blir det brev i stedet. Det er så mye jeg vil takke dem for, for de er spesielle for meg. De har en plass i hjertet mitt, og jeg vil nok aldri glemme dem helt - til tross for at jeg ikke tenker så mye på dem. Jeg er ikke lenger innesperret, jeg er kommet videre, og lukket psykiatrisk avdeling er et tilbakelagt stadium. Når de så kommer i morgen, er det ikke fordi jeg er jobben deres, men fordi de vil besøke meg. De vil se hvordan det går med meg, som en person som har kommet seg opp av dritten, og som forhåpentligvis er en solskinnshistorie. En historie de har vært med på å forme. Et tegn på at de har gjort noe riktig. Etter tre år, tror jeg at jeg har satt et spor i dem også, for de besøker neppe alle pasientene som har vært der. Jeg setter pris på at de tar seg tid til å besøke meg - som en vanlig person, og ikke en pasient. Det er en fin tanke.

 

#psykiatri #psykdom #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser #kemsin

Én kommentar

Lilleblomst

17.11.2015 kl.16:15

Så hyggelig av de å komme på besøk! Håper det blir en udelt positiv opplevelse :) Det er egentlig veldig bra at du ikke tenker så mye på de etter så lang tid med de rundt deg. Viser vel egentlig bare at du har klart å gå videre og er klar for ny forandring- og bedre blir det jo ikke! Selv sliter jeg med å slippe taket på de gamle behandlerne og la de nye komme inn på meg. Du får lære meg noen triks :) <3

Skriv en ny kommentar

A Dreamy World

A Dreamy World

23, Bergen

Denne bloggen kommer til å omhandle livet mitt, som for tiden består av psykisk sykdom. Dette blir en slags psykiatri-blogg, der jeg deler min hverdag som innlagt på psykiatrisk avdeling. Veldig hyggelig at du stakk innom, håper du vil fortsette å følge min kamp mot et bedre liv. snoker.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits