Weirdo

Jeg er en rar jente, det har jeg alltid vært. Jeg tror ikke det har noe med sinnslidelsen min å gjøre, men rett og slett bare personligheten min. Men det er jo litt ironisk det også, for jeg har faktisk en personlighetsforstyrrelse. Har jeg hele livet vært litt forstyrret, da? Eh..

Jeg har hvert fall alltid følt at jeg har vært annerledes, på en eller annen måte. Tankegangen min, handlingene mine, måten jeg gjør meg forstått på og ellers slik jeg oppfører meg når jeg er alene, med venner, eller til og med med folk jeg ikke kjenner. Jeg har aldri hatt særlig god selvtillit, men jeg har vært, og er veldig utadvendt, noe som gjør at jeg ikke har så mye filter og blir sjelden flau, og kan dermed fortsette å være meg. Rare, lille meg. 

Jeg snakket med en av mine beste venninner om akkurat dette. Hun bekreftet at jeg var den rareste hun kjenner, haha, men at "det er jo bare sånn du er". Hun er søt, da. Hun sier aldri noe negativt om meg, ikke engang når jeg er på mitt rareste. 

Ok, til nå er det vel flere som lurer på "hva mener hun med at hun er så rar?" Joda, jeg kunne nok skrevet side opp og side ned om det, men jeg begrenser det litt: 

1. Kvelden før jeg fylte åtte, begynte jeg å grine. Jeg begynte å grine fordi jeg innså at jeg aldri ville være syv år igjen, den tiden var forbi. Hvilket barn har en slik tankegang?


2. En gang på barneskolen, besvimte jeg fordi jeg tenkte på hvor stor verden var, og hvor utrolig mange skapninger det finnes. Plutselig tenkte jeg på hva som skjer om alt liv på jorden bare døde. Da kortsluttet jeg.


3. Noen ganger fokuserer jeg på betydningsløse ting. Hvis noen forteller meg at de leste på nettet at en 16 år gammel gutt skjøt og drepte lillesøsteren sin, da kan jeg bli helt opphengt i HVORDAN han fikk tak i pistolen. Ikke hvorfor han gjorde det, eller hvor det skjedde.

4. Jeg eier ikke manerer, serr. Jeg raper, klør meg i tissen, kjenner på puppene mine og snakker høyt om upassende temaer i offentlighet. Tror jeg forestiller meg at det ikke blir lagt merke til, men tror nok det er litt iøynefallende. Wups

5. Jeg gjentar meg selv. MYE! Jeg kan si det samme flere ganger, til andres fortvilelse. Heldigvis har dem rundt meg forståelse, for det er virkelig ikke noe jeg gjør med vilje - det kan faktisk minne om tvangstanker. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det, men jeg tenker vel at folk ikke forstår eller får med seg hva jeg sier før jeg understreker det. Hvis jeg ikke får respons, selv om jeg vet at de har hørt meg, kommer trangen til å si det helt til jeg får den responsen jeg nærmest er avhengig av. Dette kan jo selvsagt være plagsomt. Noen ganger, når jeg vet at jeg har sagt noe før, prøver jeg å formulere det på en annen måte, men det går for det samme. Dette er faktisk et problem, og enda en faktor som får meg til å føle meg en smule rar (og irriterende).

6. Jeg lever meg veldig godt inn i sanger, og noen ganger tenker jeg at jeg er i en musikkvideo eller i en musikal med publikum hvor jeg må levere et budskap. Dette gjør jeg overalt - også i all offentlighet. Hadde jeg kunnet synge, hadde jeg lett satset på musikal; jeg har jo tross alt mye erfaring nå, haha

7. På ungdomsskolen begynte jeg å grine på norsktentamen, fordi jeg synes det jeg skrev om var så trist.

#kemsin #merkelig #rar #psykiatri #personlighetsforstyrrelse #tvangstanker #sinnslidelse #psykisksyk #psyk #freak #weirdo
 

3 kommentarer

Iamstillhere88

18.04.2016 kl.09:18

Hehe, jeg kjenner meg igjen i mange av disse punktene 😂

Jeg har selv alltid følt meg ganske rar, på en måte bare annerledes enn alle andre. Jeg redder insekter og prater til dem når jeg bærer dem ut 🙈😂 jeg synes så synd på edderkoppen når jeg ser de blir redde.

Har du hørt om å være høysensitiv? 1 av 5 mennesker har dette trekket ☺️

Som rett og slett betyr at de bearbeider informasjonen på et dypere nivå. Du burde lese om det ☺️

Selv er jeg høysensitiv☺️

A Dreamy World

18.04.2016 kl.11:59

Iamstillhere88: Hehe, jaa, jeg redder også insekter! Godt jeg ikke er alene xD
Nei, tror ikke jeg har hørt om det, faktisk, men det skal jeg lese om. Noen brikker kan havne på plass hvis det er tilfellet ;)

Lilleblomst

20.04.2016 kl.12:15

Eg liker deg!! Du er ein av de vakraste og rareste skapningene på denne jord, og eg er kjempe glad i deg :* Fortsett med å vera deg sjølv :D ♡

Skriv en ny kommentar

A Dreamy World

A Dreamy World

23, Bergen

Denne bloggen kommer til å omhandle livet mitt, som for tiden består av psykisk sykdom. Dette blir en slags psykiatri-blogg, der jeg deler min hverdag som innlagt på psykiatrisk avdeling. Veldig hyggelig at du stakk innom, håper du vil fortsette å følge min kamp mot et bedre liv. snoker.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits